Bart Homburg

Contact maken

Fotografie is voor mij een middel om ondernemers te helpen hun doel te bereiken. Een foto kan een verhaal vertellen of ondersteunen. Dat kan het verhaal van een product, bedrijf, organisatie of van werknemers zijn. De inhoud van het verhaal bepaalt de klant. Onder mijn regie vertalen we dat samen naar beeld.

Om dit goed te kunnen doen ga ik op dezelfde golflengte zitten als de opdrachtgever. Door ervaring begrijp ik na een korte kennismaking, meestal snel het doel van een project en welke sfeer de foto’s moeten oproepen.

Wanneer ik mensen fotografeer, stel ik ze op hun gemak en help ik ze zichzelf letterlijk en figuurlijk een houding te geven. Er ontstaat een band met elkaar, waardoor de camera vergeten wordt en er een ontspannen sfeer ontstaat. Ik vind het leuk om die connectie te maken met allerlei verschillende mensen, vanuit alle lagen in een organisatie of bedrijf.

https://fbhfoto.nl/wp-content/uploads/2020/10/Bart-LOW-RES--300x300.jpg
https://fbhfoto.nl/wp-content/uploads/2020/10/BOERS-TUINHOUT-Campagne-B-300x300.jpg

Meedenken

Er zijn opdrachtgevers die van tevoren al precies uitgedacht hebben waar en hoe een foto gemaakt moet worden. Vaak ook bestaat er alleen ‘een eerste idee’ dat ik verder help uitwerken om het gewenste effect te bereiken. Ik adviseer graag over de locatie, de rekwisieten, de enscenering en de styling.

Technisch werk

De basis van het fotograferen leerde ik van mijn vader. Het had iets magisch om in de donkere kamer een blad fotopapier in het ontwikkelbad te leggen en een afbeelding te zien verschijnen. Nog steeds vind ik het leuk om mijzelf te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen en technieken rondom fotografie. Recent op de markt gebrachte producten die toegevoegde waarde hebben voor mijn werk schaf ik aan. Ik beschik daarom over alle benodigde moderne apparatuur. Ook voor het nabewerken van foto’s heb ik de juiste kennis en programma’s in huis.

Uitdagingen aangaan

Tijdens mijn dienstplicht liep ik altijd met een camera rond. In het weekend ontwikkelde ik de foto’s die ik verkocht aan mijn medesoldaten. Het was voor mij daarom een logische stap om defensiefotograaf te worden. Ik werd in ’94-’95 voor zes maanden uitgezonden naar Joegoslavië in oorlogstijd. Daar werd mijn inventiviteit ten volle benut. Ik werkte met een geïmproviseerde donkere kamer waar niet alle benodigdheden voorhanden waren. Het is de kunst om ook onder verre van ideale omstandigheden een goede foto te maken.

Ook tegenwoordig moet ik geregeld flexibel zijn en improviseren. Vaak moet een klus snel klaar zijn. Soms is het moeizaam fotograferen in een kleine ruimte of lastig om de lichtpunten aan te brengen. Ik hou van de uitdaging om ook dan een resultaat te creëren waar de opdrachtgever tevreden mee is.

Afwisseling

Na mijn uitzending werkte ik één jaar voor Fotopersbureau United Photos de Boer. In 1997 nam ik de stap om zelfstandig fotograaf te worden. In de beginperiode fotografeerde ik met name voor het Noord Hollands Dagblad. Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd als commercieel fotograaf en bedien ik veel verschillende bedrijven en overheidsinstanties.

De diversiteit van de plaatsen waar ik kom en de mensen die ik ontmoet, maken mijn werk afwisselend. Als vaste fotograaf van het Oranjefonds ga ik sinds 2007 bijvoorbeeld regelmatig op pad met Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en andere leden van het koningshuis. Ik vind het leuk te merken dat na al die jaren een kleine maar bijzondere band met hen is ontstaan.

Vanuit mijn centraal gelegen woonplaats Starnmeer, Noord-Holland kan ik in no time op een willekeurige locatie binnen de Randstad zijn. De meeste van mijn klanten zijn gevestigd in Amsterdam en omstreken.

Neem contact op om te praten over de mogelijkheden.

https://fbhfoto.nl/wp-content/uploads/2020/10/TV-Pampus-beheerders-300x300.jpghttps://fbhfoto.nl/wp-content/uploads/2020/10/ORANJE-FONDS008-Appeltjes-2018-300x300.jpg